Naadloos

“Naadloos” is een nieuwe pagina met citaten uit en links naar artikelen die naadloos aansluiten op het gedachtegoed van “Venijn in de start”.

De leiderloze revolutie

Ode Magazine, november 2011

Uit onderzoek blijkt dat de rol van de leider zwaar wordt overschat. Studies wijzen uit dat CEO’s weinig invloed hebben op de totale prestaties van hun onderneming; de lagere echelons zijn veel belangrijker (….) ‘Dit is de tijd van de volger’, stelt Barbara Kellerman, hoogleraar aan de Kennedy School of Government van Harvard en de auteur van Followership: How Followers Are Creating Change and Changing Leaders. ‘De wereld draait steeds meer op de mensen uit het -middensegment en daaronder, niet direct de mensen die van oudsher als leiders worden gezien.’ We zijn ons pas sinds kort bewust van de doorslaggevende rol van volgers in bedrijven (….). Dankzij volgers kunnen onderdrukkende hiërarchieën veranderen in platte organisaties en ontstaat er weer een natuurlijker groepsdynamiek. Ze kunnen een tegenwicht bieden aan de funeste obsessie met ‘grote’ leiders, als er meer respect, geld en erkenning komt voor al die mensen die hun werk buiten het licht van de schijnwerpers verrichten.

(…..) Die fixatie op leiders heeft ook geleid tot een wereldwijde industrie waarin vijftig miljard euro per jaar omgaat, met seminars, boeken en universitaire opleidingen over leiderschap. Volgens een recente schatting is er op elke duizend publicaties over leiderschap maar één gewijd aan volgers. Er is dus een gigantische economische machinerie in werking om ons te overtuigen van het idee dat alleen het leven van een leider de moeite waard is (…..) ‘Mensen die goed zijn in het toepassen of volgen van dingen voelen zich mislukt doordat ze zo’n onmogelijke maatstaf aanleggen.’

(…..) René Olie van de Erasmus Universiteit Rotterdam analyseerde de prestaties van vijfenveertig Nederlandse bedrijven en ontdekte dat de vervanging van een CEO weinig uitmaakte voor een onderneming, maar dat een wisseling van de wacht onder het lagere management ingrijpende gevolgen had (….) Bij luchtvaartmaatschappijen veroorzaakte het overdreven ontzag voor piloten veiligheidsproblemen, en nu leert het cabinepersoneel in speciale cursussen tegen gezagsfiguren in te gaan. Zelfs in het leger, het bastion van hiërarchische besluitvorming, wordt het concept van de volger overgenomen.

Relatie artikel – Venijn in de start
Boek geeft leidinggevende instrument in handen om zeer ontvankelijk te worden wat zijn of haar teamleden zien, weten, horen en van iets vinden. En dit alles goed gebruiken om zij-aan-zij resultaten te bereiken. Juist waardering voor ‘de volgers’.

Link om het volledig artikel te lezen.
“Venijn in de start”, link naar samenvatting, quotes, citaten, audio-interview, filmpje.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>