Van elke leidinggevende wordt verwacht doelstellingen te bereiken. Deze worden vooraf vastgesteld. Dat biedt houvast en geeft richting.

Deze gangbare werkwijze heeft een schaduwkant. Onvoorziene gebeurtenissen die juist waardevol kunnen zijn, worden buitengesloten. Een gelukkig toeval wordt niet gezien. Talenten in het team die niet in het plaatje passen, worden niet opgemerkt.

Ontvankelijkheid en doelgerichtheid laten zich blijkbaar moeilijk combineren. “Het Kompas” in het boek beschreven, biedt uitkomst.

Quotes (op achterzijde van het boek)

“Een vakman kan niet zonder het Kompas!”
Jaap Peters, initiatiefnemer van Slow Management en auteur van ‘De intensieve menshouderij’ , ‘Bij welke reorganisatie werk jij?’

“Kijk uit met managementmodellen! Hoe zwaarder en fijnmaziger, hoe misleidender. Beter is de weg naar de concrete realiteit te vinden. Marc Oskam verschaft in dit boek verrassende inzichten en trefzeker houvast om in de realiteit te handelen.”
Willem Mastenbroek is emeritus hoogleraar Organisatiecultuur en Communicatie en hoofdredacteur van ManagementSite.

“Dit boek kan je helpen als je als manager je weg door een bos moet zoeken en niet achter elke boom een probleem ziet dat je op moet lossen”.
Wim van Dinten, emeritus hoogleraar aan de Erasmus Universiteit, is oprichter van de Stichting Sezen en auteur van ‘Met gevoel voor realiteit’ en ‘Zijn zij gek of ben ik het?’

Organisaties en managers helpen

De gedachtengang van het boek en de praktische inslag lenen zich managers en leidinggevenden bij te staan in hun werk.  Een overzicht van mogelijkheden.